Cine sunt? 

Despre mine nu pot spune prea multe, după cum v-aţi dat seama mă numesc Mircea Iulian, sunt născut în oraşul Brăila iar pasiunile mele sunt călătoriile şi pictura. În privinţa picturii nu ştiu pe cine moştenesc, deoarece în familie, nu cunosc nici o rudă care să aibă vreo înclinaţie artistică, probabil am un har…

Pictura am descoperit-o încă de când eram copil iar cel mai important subiect pe care l-am abordat până în prezent este inconografia, dar în paralel am folosit şi alte teme în lucrările mele.

Prima icoană realizată de mine a fost de fapt o reproducere iar ca sursă de inspiraţie am folosit una din icoanele familiei mele.

În clasa a V-a am ajuns în cadrul unui cerc de pictură pe care l-am frecventat timp de patru ani şi care mi-a fost de folos în formarea mea pe plan artistic. Ulterior, după cum era de aşteptat mi-am continuat studiile pe aceeaşi direcţie, terminând atât un liceu de arte cât şi o facultate de arte. 

În prezent, meseria pe care o practic şi care îmi face plăcere este cea de pictor iconar doar că din păcate, consider că la un moment dat, am pus prea mult accent pe muncă în detrimentul vieţii personale. Cred că acestă a fost un dezavantaj pe care l-am conştientizat prea puţin în ultima perioadă, de aici şi dorinţa mea de a ieşi cu bicla. 

Primele călătorii pe bicicletă, în afara oraşului şi ceva mai lungi au fost abia în urmă cu 7 ani. De la aceste călătorii de o zi am îndrăznit să parcurg primul meu tur cicloturistic – 1150 km.

Am adunat peste 10 000 km prin ţară din călătoriile mele pe bicicleta, inclusiv  un tur al României pe care l-am făcut în anul 2015.

Cicloturismul pot spune că a fost modalitatea mea de recreere şi care că mi-a  oferit oportunitatea să văd cât de frumoasă este viaţa şi din această perspectivă.

Mai jos aveţi cateva imagini cu lucrarile pe care le-am făcut!

« 1 of 2 »