7244

Km parcurşi

10

Țări străbătute

133

Zile petrecute pe drum

Cine sunt?

Nu sunt prea multe de spus despre mine…

Mă numesc Iulian, sunt născut în oraşul Brăila iar pasiunile mele sunt pictura și cicloturismul. În privinţa picturii nu știu de la cine am preluat această pasiune pentru că în familie, nu cunosc pe nimeni care să aibă vreo înclinaţie în această direcție.

Pictez încă de când eram copil iar cel mai întâlnit subiect pe care l-am abordat până în prezent este inconografia, dar în paralel am folosit şi alte teme în lucrările mele.

La vârsta de 11 ani am ajuns în cadrul unui cerc de pictură pe care l-am frecventat timp de patru ani şi care mi-a fost de folos în formarea mea pe plan artistic. Ulterior, mi-am continuat studiile pe aceeaşi direcţie, terminând atât un liceu de arte cât şi o facultate de arte. 

Primele trasee pe bicicletă în afara localității în scop recreațional și nu mai lungi de o singură zi, le-am parcurs în anul 2013.
Ceva mai târziu, în anul 2014 am plecat în primul meu tur cicloturistic – Brăila – Maramureș – Gheorgheni, 14 zile – 1150 km.

Am adunat mai mult de 10 000 km prin ţară din călătoriile mele pe bicicleta, inclusiv  un tur al României pe care l-am făcut în anul 2015.

Cicloturismul pot spune că a fost modalitatea mea de recreere şi care că mi-a  oferit oportunitatea să văd cât de frumoasă este viaţa şi din această perspectivă.

Prezentarea video a proiectului EuroVelo Tour


Ce este EuroVelo Tour?

EuroVelo Tour este cel mai amplu proiect cicloturistic pe care l-am propus până în prezent.

Dacă timp de 4 ani am călătorit doar în România, acum vreau să trec granița cu scopul de a înconjura Europa pe bicicletă.

Distanța pe care vreau să o parcurg în acest tur ar avea cu aproximație 25 000 km fiind de 8 ori mai mare față de Turul României care a avut doar 2946 km iar într-un an și jumătate timpul alocat pentru îndeplinirea acestui proiect, îmi doresc să străbat 32 de țări.

Dacă mă întrebați cum am ajuns la dorința de a face un tur al Europei pe bicicletă, sincer nici eu nu știu :))

Poate s-a produs un declic în capul meu în anul 2015, când m-am întors din Turul României iar apropiații m-au întrebat “acum urmează, Europa?”

Cert este că în primă fază totul părea doar o idee fără șanse de realizare.
Poate și din lipsa curajului dar și a experienței.

Primele investiții în acest tur le-am făcut abia la sfârșitul anului 2016 când mi-am pregătit o nouă bicicletă. Treptat am reușit să cumpăr toate cele necesare pentru drum, am mai parcurs și alte trasee prin țară iar în prezent mă văd pregătit să încep acceastă nouă călătorie a vieții mele, de data asta, dincolo de granițele României.

Va fi cu adevarat o mare provocare fiind prima expediție europeană. Mai mult de atât, pentru prima dată în viață voi lua contact cu alte țări nemaiieșind niciodată din România. Absolut totul va fi nou pentru mine.

Deasemenea, pe lângă această premieră trebuie să fiu conștient și de multitudinea de situații neplăcute care se pot ivi și care îmi pot pune piedici în evoluția acestui tur. Orice se poate întâmpla într-o astfel de călătorie iar de problemele fizice îmi este cel mai frică :)))) (mă știu cam bolnavicios).

continue reading

Ultimele articole

Postările mele