7244

Km parcurşi

10

Țări străbătute

133

Zile petrecute pe drum

Cine sunt?

Despre mine nu pot spune prea multe, după cum v-aţi dat seama mă numesc Mircea Iulian, sunt născut în oraşul Brăila iar pasiunile mele sunt călătoriile şi pictura. În privinţa picturii nu ştiu pe cine moştenesc, deoarece în familie, nu cunosc nici o rudă care să aibă vreo înclinaţie artistică, probabil am un har…

Pictura am descoperit-o încă de când eram copil iar cel mai important subiect pe care l-am abordat până în prezent este inconografia, dar în paralel am folosit şi alte teme în lucrările mele.

Prima icoană realizată de mine a fost de fapt o reproducere iar ca sursă de inspiraţie am folosit una din icoanele familiei mele.

În clasa a V-a am ajuns în cadrul unui cerc de pictură pe care l-am frecventat timp de patru ani şi care mi-a fost de folos în formarea mea pe plan artistic. Ulterior, după cum era de aşteptat mi-am continuat studiile pe aceeaşi direcţie, terminând atât un liceu de arte cât şi o facultate de arte. 

În prezent, meseria pe care o practic şi care îmi face plăcere este cea de pictor iconar doar că din păcate, consider că la un moment dat, am pus prea mult accent pe muncă în detrimentul vieţii personale. Cred că acestă a fost un dezavantaj pe care l-am conştientizat prea puţin în ultima perioadă, de aici şi dorinţa mea de a ieşi cu bicla. 

Primele călătorii pe bicicletă, în afara oraşului şi ceva mai lungi au fost abia în urmă cu 7 ani. De la aceste călătorii de o zi am îndrăznit să parcurg primul meu tur cicloturistic – 1150 km.

Am adunat peste 10 000 km prin ţară din călătoriile mele pe bicicleta, inclusiv  un tur al României pe care l-am făcut în anul 2015.

Cicloturismul pot spune că a fost modalitatea mea de recreere şi care că mi-a  oferit oportunitatea să văd cât de frumoasă este viaţa şi din această perspectivă.

Harta tuturor traseelor pe care le-am parcurs prin România

Clipul de prezentare al proiectului EuroVelo Tou

Ce este EuroVelo Tour?

EuroVelo Tour este un proiect care a luat naştere, în urma tuturor experienţelor acumulate din calatoriile cicloturistice pe care le-am parcurs, provocându-mă astfel, să-mi doresc un traseu, mult mai complex din toate punctele de vedere. În acest tur voi pleca anul acesta, cel mai probabil în luna aprilie. Iniţial, mi-am dorit să plec mult mai devreme doar că după cum este de ştiut, un astfel de traseu necesită multe pregătiri pe care trebuie să le finalizez. Turul european pe care urmează să-l parcurg, va avea o distanţă de 25 000 km, fiind de 8 ori mai mare faţă de Turul României care a avut doar 2946 km (cel mai lung tur făcut de mine până în prezent). În acest traseu, voi străbate 33 de ţări şi 28 de capitale în aproximativ un an şi jumătate. Mi-am alocat suficient timp astfel încât să am pauzele necesare având în vedere numărul mare de km. Se anunţă un tur impresionant din care voi avea cu siguranţă ce să învăţ mai ales că va fi prima mea expediţie europeană.

Acest traseu îmi va testa cu adevărat limitele având în vedere provocările pe care le voi avea de înfruntat – condiţii meteo nefavorabile mai ales că iarna mă va prinde pe drum, animalele sălbatice care îmi pot da de furcă atunci când voi pătrunde prin rezervaţii naturale, probleme fizice dar şi cele mecanice de la bicicletă, de care sigur nu voi fi lipsit şi multe altele.

Am ales ca pentru parcurgerea acestui tur, să folosesc rutele EuroVelo, deoarece acestea leagă multe locuri fascinante din Europa, pe care îmi doresc să le văd. În Europa, există 15 rute EuroVelo care străbat 40 de ţări şi care oferă diversitate prin cultura diferită, peisajele excepţionale şi multitudinea de obiective turistice pe care le deţin.

Harta turului european folosind rutele EuroVelo

Un alt motiv pentru care îmi doresc să parcurg un astfel de traseu, este să aduc la cunoştinţă că avem nevoie în România, de o schimbare în ceea ce priveşte infrastructură pentru ciclişti dar şi cicloturişti. Ţin să amintesc că EuroVelo 6 sau Altantic – Marea Neagră aşa cum mai este numit, este o rută care tranzitează 10 ţări printre care şi ţara noastră iar realizarea acesteia consider că poate aduce multiple beneficii. Este o modalitate de promovare care ar putea atrage posibilii cicloturişti.

Conform unui studiu, realizat în anul 2012, la cerinţa Comisiei Europene, în Europa, se estimează, anual, 2.3 miliarde de călătorii ciloturistice dintre care, 20.4 milioane includ cel puţin o şedere peste noapte. Cheltuielile directe medii pentru călătoriile pe durata mai multor zile sunt puțin mai mici de 440 EUR pe persoană, pentru o singură călătorie. În total, turismul pe bicicletă are o valoare mai mare de 44 miliarde de euro.

Tot din acest studiu reiese că,  dacă  reţea EuroVelo va fi pe deplin dezvoltată, aceasta va genera aproximativ 60 milioane de călătorii aducând venituri directe totale în valoare de 7 miliarde de euro anual. 

Vreau ca pe parcursul acestei expediţii şi prin prezentarea rutelor EuroVelo pe care le voi străbate, să demonstrez că o astfel de rută trebuie să existe şi la noi în ţară şi să pot ajuta la construcţia ei. Pe lângă toate acestea, există şi o mândrie personală, deoarece ruta EuroVelo 6 ar putea fi de folos şi pentru promovarea oraşului natal având în vedere că va trece şi prin Brăila.

EuroVelo 6, este poate cea mai populară rută, de ciclism şi asta pentru că infrastructura până la graniţa cu ţara noastră, este ireproşabilă şi semnalizată corespunzător, reuşind astfel să atragă anual, sute de mii de cicloturişti.  Lungimea acestei rute este de 4400 km şi tranziteaza 10 ţări: Franţa,  Elveţia, Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, România, Bulgaria.

Pe teritorul României, EuroVelo 6, începe de la Porţile de Fier, urmează malul stâng al Dunării tranzitând oraşele: Drobeta Turnu Severin, Calafat,  Bechet, Dăbuleni, Corabia, Turnu Măgurele, Zimnicea, Giurgiu, Olteniţa, Călăraşi, Cernavodă, Hârşova, Măcin, Brăila, Galaţi, Isaccea, Tulcea şi Constanţa.

Ruta EuroVelo 6

În România  sunt mulţi cicloturişti, iar mersul pe bicicletă, în ultima perioadă a început să ia amploare. Consider, că dacă infrastructura va fi mai bine dezlvoltată, aceasta ar putea atrage mai mulţi ciclişti, şi poate că motivul principal pentru care oamenii nu folosesc atât de mult bicicleta, este pentru că nu au condiţiile optime să o facă.

Studiul Eurobarometru  din anul 2013 privind “Atitudinea europenilor față de mobilitatea urbană” a constatat că 49% din cetățenii Uniunii Europene utilizează periodic o bicicletă  iar raportat la nivel naţional, din păcate statistica stă în felul următor:

10% din români folosesc bicicleta odată pe zi
13% din români folosesc bicicleta de câteva ori pe săptămână
14% din români folosesc bicicleta de câteva ori pe lună sau mai rar
61 % din români nu folosesc niciodată bicicleta

Eu îmi doresc să promovez cicloturismul ca fiind un mod de viaţă sănătos pe care îl puteţi practica cu toţii indiferent că o faceţi pentru un an şi jumătate aşa cum se va întâmpla în cazul meu,  sau pentru două zile, atât cât permite un weekend. Bicicleta este un mijloc de transport care te apropie mai mult de natură, şi reprezintă o alternativă mai ieftină faţă de alte vehicule.

Îmi doresc să cred despre mine că la sfârşitul acestei expediţii o să fiu un om mai înţelept şi o să-i dau o importanţă mai mare mediului dar şi oamenilor din jurul meu.

EuroVelo – este o reţea formată din 15 rute de ciclism, care tranzitează Europa, aflate în diverse etape de construcţie. Unul din motivele principale pentru care se doreşte realizarea acestor rute este de a încuraja mersul pe bicicletă indiferent că vorbim de parcurgerea unor distanţe lungi sau scurte în scop turistic sau pur recreaţional, în detrimentul mijloacelor de transport motorizate care nu sunt prietenoase cu mediul.

În prezent distanţă totală a rutelor construite este de aprox 45 000 km iar până în anul 2020, anul finalizării a acestui proiect vor fi peste 70 000 km construiţi.

În 1995, la iniţiativa Federaţiei Europene de Ciclism (ECF) – De Frie Fugle (Danemarca) și Sustrans (Regatul Unit) a apărut acest proiect, iar planul a fost să se contruiască 12 rute de ciclism internaţionale.

Începând cu anul 2007, ECF, şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru acest proiect şi în ciuda constrângerii financiare, proiectul a început să prindă contur, realizânduse deja o parte din rute şi fiind cunoscut de foarte multe persoane.

Cea mai scurtă rută EuroVelo este EV15 şi are 1320 km, iar cea mai lungă 10400 km, ruta Cortinei de Fier, EV13 fiind şi ultimele adăugate, împreună cu EV17.

Mai multe informaţii legate de reţeaua EuroVelo le puteţi găsi accesând următorul link: http://www.eurovelo.com/en

Dacă găsiţi interesant proiectul propus de mine şi doriţi să mă sprijiniţi o puteţi face accesând butonul donate